Ugrás a tartalomra

Az áramlási paraméterek kalibrálása

Az áramlási paraméterek kalibrálására szolgáló laboratóriumunkban gáznemű és folyékony közegek, valamint az áramlási sebesség gyártó- és közegfüggetlen kalibrálását végezzük.  

Az ipari áramlásmérés egyre fontosabbá válik az egyenletes termékminőség, valamint a biztonság, a folyamatoptimalizálás és a környezetvédelem követelményei miatt. Az áramlásmérők, mérési módszerek és közegek széles választéka miatt a mérési technológia szabványosítása ritka. Következésképpen a kalibráláshoz is egyedi megoldásra van szükség. 

A tesztállványok tervezésétől a szoftverfejlesztésig - a Testo Industrial Services áramlásmérő laboratóriumát a legmagasabb szintű tudással rendelkező, magasan specializált, többéves tapasztalattal rendelkező áramlástani szakértők építették ki. Az iparban használt áramlásmérők sokoldalúsága a vizsgálóállványok és kalibrátorok széles választékát igényli. Kilenc speciálisan folyadék- és gázkalibrátor garantálja a különböző áramlási sebességek és közegek gyors kalibrálását. A kalibráláson kívül beállítási, programozási, linearizálási és eredeti gyártói szoftverrel történő konfigurálási lehetőségeket, valamint prototípusok széleskörű tesztelési lehetőségeit is kínáljuk. Nyitott szélcsatornánkkal az áramlási sebesség akkreditált kalibrálását is el tudjuk végezni. 

Az egész Testo csoport sokéves tapasztalatának köszönhetően a Testo térfogatáramú elszívók kalibrálására is szakosodtunk. A nagy pontosságú mérési módszerek megbízható mérési értékeket biztosítanak a kalibrálás során.

Az Ön előnye: A mi kompetenciánk

 • Gyártófüggetlenség
 • Az Ön által használt folyadék a kalibrátorainkban
 • Számtalan adaptációs lehetőség (szükség esetén speciális kialakítás az Ön igényei szerint)
 • Tökéletes minőségbiztosítás a kalibrátorok egymást átfedő mérési tartományainak köszönhetően.

Betekintés az áramlásmérő laboratóriumunkba

Áramlási laboratóriumunkat az áramlásmérők mérési elveinek hihetetlenül nagy száma jellemzi. A készülékeket mindig egyedileg kalibráljuk minden egyes ügyfél számára, hogy megfeleljenek a folyamatok követelményeinek. Győződjön meg széleskörű szolgáltatási portfóliónkról 

Kalibrierung im Durchfluss-LaborVideó megnyitás átfedésbenA Youtube cookie-k beállítása blokkolva van, amíg a lejátszás gombra nem kattint. Az elfogadással hozzájárul ahhoz, hogy a Youtube cookie-kat állítson be az Ön által használt eszközön. További információt az adatvédelmi oldalunkon talál.

Folyadékok

Az iparágak széles körében a folyadékok áramlásmérése közvetlenül meghatározza a termelési műveleteket és a minőséget. A Testo Industrial Services hat speciálisan kialakított tesztpaddal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az áramlásmérők kalibrálását 0,15 ml/perc és >300 m3/h közötti folyadékok esetében. A kalibráláshoz DN 80-as névleges átmérőjű adaptereket tudunk használni.  

Annak érdekében, hogy a kalibrálás során szinte tökéletesen szimulálni tudjuk az Ön folyamatát, olyan kalibráló folyadékot generálunk, amelynek viszkozitása megegyezik az Ön folyamatában találhatóval, vagy az Ön saját adaptációs lehetőségeit is használhatjuk. Ez biztosítja, hogy a kalibrációs tanúsítványokon található mérési eredmények egy az egyben átvihetők legyenek az Ön folyamatára. A kalibrálás így a víz mellett például alkohollal vagy különböző olajokkal is elvégezhető. Magasan képzett személyzetünk az Ön igényeinek megfelelően 0,8 mm²/s-tól 1.600 mm²/s-ig generálja az Ön által egyedileg használt folyadék viszkozitását, vagy az Ön által használt folyadékot használjuk kalibrátorainkban. A kalibrálás mellett a szükséges beállítások elvégzését is kínáljuk. 

Átfolyásmérő kalibrálása a vizes tesztpadon

A folyadékok áramlásának területén a következő mérőműszerekre specializálódtunk: 

 • Fogaskerekes mérő 
 • Ovális kerekes mérő  
 • Orsó áramlásmérő  
 • Dugattyús áramlásmérő  
 • Csapágylemez  
 • Turbinás és járókerekes áramlásmérők  
 • Ultrahangos áramlásmérő  
 • Coriolis áramlásmérő 

Gázok

A levegő és az inert gázok áramlásának meghatározása számos ipari ágazatban döntő szerepet játszik, és gyakran közvetlenül használják minőségbiztosítási intézkedésekre. A Testo Industrial Services kalibrálni tudja az Ön gázáramlásmérőit kb. 1 ml/min-től 900 m3/h-ig, az MW 0,22%-os mérési bizonytalanságával. Opcionálisan az Ön folyamatában használt gázokat is használhatjuk. Vizsgálóberendezéseink a lamináris áramlási elemek (LFE), fúvókás vagy dugattyús kiszorítók technológiáján alapulnak.  
 
Vizsgálóberendezéseink különböző eljárásai és kialakításai többek között lehetővé teszik az erős nyomásfüggőségű áramlásmérők kalibrálását. Maximális bemeneti nyomás akár 14 bar is elérhető. Lehetőség van a levegőtől eltérő gázokkal történő kalibrálásra is. A kalibrálás mellett szükség esetén a teljesítmény beállítása is lehetséges 

Gázok kalibrálásának elvégzése az áramlási laboratóriumban laptopos felvételekkel

A gázok területén a következő mérőműszerekre specializálódtunk: 

 • Dugattyús áramlásmérő  
 • Gázórák  
 • Turbinás és járókerekes áramlásmérők  
 • Termikus tömegáram-mérők  
 • Lamináris áramlási elemek (FLE)  
 • Szivárgás kalibrátorok  

Áramlási sebesség

A Testo Industrial Services egy speciálisan kifejlesztett szélcsatornában kalibrálja az Ön áramlásmérő műszereit a legpontosabb és legmegbízhatóbb áramlásmérési módszerrel - lézer Doppler anemometriával (LDA). Ezt az LDA mérési módszert az érintkezés nélküli és így interferenciamentes mérés jellemzi, így garantálható a mindenkori mért áramlási sebesség nagy mérési pontossága. A különböző típusú áramlásszondák ebben a csatornában 0,1 és 68 m/s között kalibrálhatók 0,5%-os mérési bizonytalansággal. 

Mitarbeitende führt Kalibrierung von Strömung am Windkanal durch

Az áramlási sebesség területén a következő mérőműszerekre szakosodtunk: 

 • Forróhuzalos anemométer  
 • Vane anemométer  
 • Hőgömb anemométer  
 • Pitot-cső  
 • Térfogatáram-mérő 

Térfogatáramlás kalibrálás

Ha a vállalatok műszaki gázokat, folyadékokat vagy sűrített levegőt használnak, a fogyasztás pontos mérése különböző térfogatáram-mérőkkel elengedhetetlen. A Testo csoporton keresztül a méréstechnika területén szerzett sokéves tapasztalatunkkal a Testo 420-ashoz hasonló, akár 1800 m3/h térfogatárammérőt egy másik, speciálisan erre a célra kialakított szélcsatornában kalibráljuk. 

Know-how Testo Industrial Services GmbH

Know-how

Tudásközpontunkban hasznos anyagokat talál szakértőinktől, vagy elmerülhet a kalibrálással kapcsolatos érdekes szakmai cikkekben.