Ugrás a tartalomra

2D és 3D koordináta méréstechnika

Szüksége van speciális vizsgálóberendezéseihez vizsgálati jegyzőkönyvekre vagy kalibrálási bizonyítávnyokra? Sokéves szaktudásunkkal és széleskörű vizsgálógép-kínálatunkkal szeretnénk az Ön első választása lenni a szabványos és speciális geometriák kalibrálásához és méréséhez.  

A koordinátamérés a legpontosabb módszer a termékek és tárgyak egészének rögzítésére és mérésére. A vizsgálati eljárásokon belül az alkatrészek legkülönbözőbb paraméterei, mint például távolságok, átmérők, szögek, alak és helyzet ellenőrizhetők. A mérések nemcsak szabványos geometriák esetében lehetségesek, hanem bármilyen szabad alakú felületek esetében is.  

A méretlaboratórium koordinátamérési technológiával és 3D szkennelési eljárásokkal való bővítésével átfogó szolgáltatási portfóliót kínálunk. 

Az Ön előnye: A mi kompetenciánk

 • Egyedi alkatrészek mérése négy nagy pontosságú koordináta-mérőgépen (CMM)
 • CMM mérési bizonytalanság 1,0 µm + L/350
 • Tesztriportok a munkadarabokról és alkatrészekről
 • DAkkS-akkreditált kalibrálás a prizma-, kúp- és gömb alakú munkadarabok koordináta-méréstechnikájában 3 méteres magasságig.
 • A formaeltérések optikai mérése és vizsgálata sávos fényvetítéssel és ipari számítógépes tomográfiával

Betekintés laboratóriumunkba

Videó megnyitás átfedésbenA Youtube cookie-k beállítása blokkolva van, amíg a lejátszás gombra nem kattint. Az elfogadással hozzájárul ahhoz, hogy a Youtube cookie-kat állítson be az Ön által használt eszközön. További információt az adatvédelmi oldalunkon talál.

ISO és DAkkS akkreditált kalibrálás az Ön vizsgálóberendezéseihez és mesteralkatrészeihez

A vizsgálóberendezéseket és a fődarabokat a megfelelő használat érdekében rendszeresen kalibrálni kell. Ez a garancia a megbízható és szabványoknak megfelelő mérési eredményekre minden gyártó vállalatnál. Nagy pontosságú CMM-jeinkkel és egy megbízható kalibrálási eljárással ideálisan fel vagyunk szerelve az Ön tesztberendezéseinek és mesteralkatrészeinek mérésére.

Beállítógyűrűk mérése

Itt a következőkre vagyunk specializálódva:  

 • Gradiens tesztberendezések  
 • Fogaskerék-vizsgáló berendezések  
 • Speciális menetvizsgáló berendezések (belső és külső)  
 • Beállítógyűrűk és beállítótüskék kerekítési és alaki eltéréssel  
 • Kalibrációs szabványok  
 • És még sok más nyomon követhető vizsgálóberendezés  

Vizsgálati jelentések a munkadarabokról és alkatrészekről - 3D szkennelési eljárással

Kalibrálásaink mellett vizsgálati jegyzőkönyveket is kínálunk munkadarabjaira és alkatrészeire vonatkozóan. Itt is tesztelünk és mérünk nagy pontosságú CMM-jeinken a biztonságos és megbízható eredmény érdekében. A pl. műanyag és fröccsöntött alkatrészek ügyfélspecifikus kezdeti minta vizsgálati jelentéseinek elkészítése mellett speciális geometriákat is vizsgálunk, valamint fogaskerékvizsgálatokat is végzünk mindenféle fogaskerékkel (funkcióorientált vizsgálatok).  

Széles körű mérőberendezéseink és egy forgatható mérőfej segítségével a belső fogaskerekek legkisebb moduljait is képesek vagyunk vizsgálni.  

Alkatrészek mérése

Itt a következőkre vagyunk specializálódva:

 • Fogaskerekek (belső fogaskerekek, külső fogaskerekek, fogaskerekek és még sok más)  
 • Csigakerekek  
 • Tokozás  
 • Fedelek 
 • És még sok más, a legtöbb különböző alakzatra

Vizsgálati jelentések a munkadarabokról és alkatrészekről - 3D szkennelési eljárással

A tapintásos mérési módszerek mellett optikai méréseket is el tudunk végezni 3D szkennelési módszerekkel. A mérendő tárgy geometriai alakjának szkennelése érintkezés nélkül történik, és a reflexió és az abszorpció fizikai elvein alapul. Ez lehetővé teszi számunkra ismeretlen szabad alakú felületek digitalizálását és a visszafejtéses mérést.

Csíkos fényvetítés

A mechanikus szerkezet nagyfokú stabilitása és a kifejezetten a COMET L3D érzékelőhöz kifejlesztett optika garantálja a legnagyobb mérési pontosságot. A nagy pontosságú sávos fényvetítés, valamint a beépített forgó és forgatható asztal az alkatrész minden felületének, sarkának és élének optimális érzékelését segíti.  

Az alkatrészek összetett geometriája roncsolásmentesen elemezhető és digitális formában értékelhető ipari számítógépes tomográfiával (ICT). Különösen az orvostechnika nagyon kicsi alkatrészei esetében ez a lehetőség határtalan.  

Tesztjelentések a teljes szerelvényekről és a befogóeszközökről, beleértve a beállítást is.

Az Ön teljes szerelvényeinek és befogóinak ellenőrzése is lehetséges a CMM-jeinken. Az X=3000 mm x Y=1200 mm x Z=900 mm-es mérési térfogatunkkal még a nagyméretű szerelvények is gond nélkül mérhetők. Ezen kívül rendelkezünk a tudástárral, hogy szükség esetén beállítsuk ezeket.

Know-how Testo Industrial Services GmbH

Know-how

Tudásközpontunkban hasznos anyagokat találhat szakértőinktől a koordinátamérés és 3D szkennelés témában

Szolgáltatásaink az Ön számára

A kalibrálás szempontjából előnyösek a vizsgálati és mérőberendezések megfelelőségértékelésére vonatkozó kötelező erejű döntési szabályok

Dimenzionális

Tudjon meg többet szolgáltatási körünkről a méretlaboratóriumunkban.

Mechanikai mérési változók kalibrálása

Mechanikai

A Testo Industrial Services széles körű mechanikai laboratóriummal is rendelkezik.

Mechanikai mérési változók kalibrálása

Kalibrálás

Több mint 60 éves méréstechnikai tapasztalat teszi a Testo Industrial Services-t az ideális kalibrációs szolgáltatóvá.